Blaxar Oy

Blaxar Oy on Kokkolassa, Keski-Pohjanmaalla toimiva, vaativien pintakäsittelyjen kovan tason ammattilainen. Yrityksellä on yli kolmen vuosikymmenen kokemus alalta. Blaxar Oy:ssä työskentelee tällä hetkellä parikymmentä henkilöä. Tuotantotilaa on käytössä 3000 m². 

Blaxarin juuret ja kasvu

Blaxar Oy on perheyritys, joka on kasvanut ja hakenut muotoaan vastaten aina kulloiseen markkinatilanteeseen. Yrityksen juuret ovat vuodessa 1980, jolloin sen perustaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja Mauri Myllykoski aloitti pitkävartisten lapioiden valmistamisen perheen autotallissa. Samaan aikaan hän myi ja asensi Vesivekin alumiinikouruja alueenaan Keski-Pohjanmaa. 

Vuonna 1983 Mauri Myllykoski myi Vesivek-liiketoiminnan ja aloitti teräsrakenteiden valmistamisen. Tämän toiminnan ohessa hän aloitti myös selluvillan eli puhallusvillan myymisen ja asentamisen. Selluvilla jäi kuitenkin parin vuoden kokeiluksi, sillä vuonna 1987 Mauri Myllykoski keskittyi pelkästään teräsrakenteiden valmistamiseen ja asentamiseen. Nyt mukaan astui myös pintakäsittely, mikä oli seurausta asiakkaiden tarpeista. 

Toiminta kasvoi. Vuonna 1989 Blaxar Oy siirtyi Kruunupyyhyn suurempiin tiloihin. Samalla yritys alkoi tehdä omien tuotteiden ohella pintakäsittelyä alihankintana, josta tulikin sitten yrityksen toimintatapa. Teräsrakenteiden valmistus myytiin yrityksen silloiselle työntekijälle vuonna 1995. 

90-luvun lopulla Blaxar Oy:n yksi tärkeimmistä asiakkaista oli Pietarsaaren Componenta, jonka tiloihin Mauri Myllykoski perusti 1997 alihankintaa tekevän maalaamon. Maalaamo toimikin aina vuoden 2008 marraskuuhun asti, jolloin toiminta siirtyi Componentalle. 

Samaan aikaan Blaxarin Kruunupyyn päätoimipaikan asiakkaista suuri osa alkoi olla Kokkolan suunnalta. Vuonna 2001 yritys päätti muuttaa lähemmäksi asiakkaitaan, Kokkolan Lahdenperään. 

Blaxar tänään

Vuonna 2011 lokakuussa, liki 30 vuoden yrittäjäuran jälkeen, Mauri Myllykoski toteutti Blaxarissa sukupolvenvaihdoksen. Nyt yritystä jatkavat Mauri Myllykosken lapset, Merja Nevala sekä Antero Myllykoski.

Tänään Blaxar Oy on vakiintunut, kokenut ja asiakkaittensa luottama alihankintaa tekevä yritys. Se tarjoaa erityisosaamista, mitä erilaisimpia pintakäsittelyjä etenkin teräs- ja valualumiinipinnoille asiakkaittensa erilaisiin tarpeisiin. Myös ruostumattomien raaka-aineiden ja materiaalien pintakäsittely on Blaxarin erikoisosaamista. Alumiinin sekä muiden ei-ferriittisten materiaalien käsittelyyn käytämme alumiinioksidia. Myös kemialliset käsittelyt on rakennettu pitkälti alumiinikäsittelyyn vaativissa olosuhteissa.

Viime vuosien aikana Blaxar on saanut ratkaistua asiakkaiden erilaisia korroosio-ongelmia yrityksen omilla tuotantomenetelmillä, minkä ansiosta myös Blaxarin oma tuotanto on kehittynyt. Kehitystyötä tehdään yrityksessä muutoinkin jatkuvasti ja oman ongelmanratkaisun ja uusien menetelmien kehittämisen lisäksi Blaxar käyttää apunaan myös ulkopuolisia asiantuntijoita mm. laatujärjestelmän, myynnin sekä yleisen toiminnan kehittämiseksi.

Kokkolassa, merenrannalla sijaitsevan yrityksen lähellä on paljon venerakentajia ja –valmistajia, jotka hyödyntävät Blaxarin monipuolista pintakäsittelyosaamista. Pitkään toimineena yrityksenä Blaxarilla on pitkäaikaiset, hyvät kontaktit paikalliseen verkostoon, muun muassa metallialan yrittäjiin.

Palveluntarjonta on laajentunut vuosien saatossa ja Blaxar Oy on keskittynyt myös muuhun tekemiseen (esimerkiksi esivalmisteluun) maalaustöiden lisäksi. Toiminta laajenee edelleen ja tulevaisuudessa Blaxar Oy:llä tulee olemaan enemmän kapasiteettia myös märkämaalauksen puolella.

Kiinnostuitko palveluistamme tai haluatko pyytää tarjouksen? Ota yhteyttä!

Mauri Myllykoski