Blaxar Oy

Blaxar Oy on vaativien pintakäsittelyjen kovan tason ammattilainen, jolla on kolmen vuosikymmenen kokemus alalta. Blaxar Oy toimii Kokkolassa Keski-Pohjanmaalla sekä Varkaudessa. Kokkolassa on saatavilla kaikki palvelumme ja Varkaudessa olemme keskittyneet märkämaalaukseen ja raepuhallukseen. Yrityksessämme työskentelee tällä hetkellä parikymmentä henkilöä, joista 14 työskentelee Kokkolassa. Tuotantotilaa on käytössä 3000 m². 

Blaxarin juuret ja kasvu

Blaxar Oy on perheyritys, joka on kasvanut ja hakenut muotoaan vastaten aina kulloiseen markkinatilanteeseen. Yrityksen juuret ovat vuodessa 1980, jolloin sen perustaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja Mauri Myllykoski aloitti pitkävartisten lapioiden valmistamisen perheen autotallissa. Samaan aikaan hän myi ja asensi Vesivekin alumiinikouruja alueenaan Keski-Pohjanmaa. 

Vuonna 1983 Mauri Myllykoski myi Vesivek-liiketoiminnan ja aloitti teräsrakenteiden valmistamisen. Tämän toiminnan ohessa hän aloitti myös selluvillan eli puhallusvillan myymisen ja asentamisen. Selluvilla jäi kuitenkin parin vuoden kokeiluksi, sillä vuonna 1987 Mauri Myllykoski keskittyi pelkästään teräsrakenteiden valmistamiseen ja asentamiseen. Nyt mukaan astui myös pintakäsittely, mikä oli seurausta asiakkaiden tarpeista. 

Toiminta kasvoi. Vuonna 1989 Blaxar Oy siirtyi Kruunupyyhyn suurempiin tiloihin. Samalla yritys alkoi tehdä omien tuotteiden ohella pintakäsittelyä alihankintana, josta tulikin sitten yrityksen toimintatapa. Teräsrakenteiden valmistus myytiin yrityksen silloiselle työntekijälle vuonna 1995. 

90-luvun lopulla Blaxar Oy:n yksi tärkeimmistä asiakkaista oli Pietarsaaren Componenta, jonka tiloihin Mauri Myllykoski perusti 1997 alihankintaa tekevän maalaamon. Maalaamo toimikin aina vuoden 2008 marraskuuhun asti, jolloin toiminta siirtyi Componentalle. 

Samaan aikaan Blaxarin Kruunupyyn päätoimipaikan asiakkaista suuri osa alkoi olla Kokkolan suunnalta. Vuonna 2001 yritys päätti muuttaa lähemmäksi asiakkaitaan, Kokkolan Lahdenperään. 

Blaxar tänään

Vuonna 2011 lokakuussa, liki 30 vuoden yrittäjäuran jälkeen, Mauri Myllykoski toteutti Blaxarissa sukupolvenvaihdoksen. Nyt yritystä jatkavat Mauri Myllykosken lapset Merja Nevala, Antero ja Johannes Myllykoski.

Tänään Blaxar Oy on vakiintunut, kokenut ja asiakkaittensa luottama alihankintaa tekevä yritys. Se tarjoaa erityisosaamista, mitä erilaisimpia pintakäsittelyjä teräs- ja alumiinipinnoille asiakkaittensa erilaisiin tarpeisiin.

Mauri Myllykoski