Raepuhallus

Raepuhallus

Pintakäsiteltävä kappale täytyy aina esikäsitellä jollain tavalla. Raepuhalluksella haetaan joko parempaa ulkonäköä tuotteille tai maalin kiinnittymistä parantavaa pintaprofiilia. Raepuhalluksessa käytössämme on alumiinioksidi, garnetrae, teräskuula ja keraaminen kuula (zirkoniumoksidi). 

Eri materiaalit vaativat erilaisen esikäsittelyn ennen pintakäsittelyä. Alumiini tarvitsee materiaalin, jossa ei ole rautaa. Teräkselle puolestaan pystymme käyttämään hiekka- tai teräsraetta. 

Nostokapasiteettia meiltä löytyy neljän nosturin verran, jotka mahdollistavat jopa 20 tonnia painavien kappaleiden nostamisen.  

Erillinen puhallushallimme mahdollistaa myös suurien kappaleiden, esimerkiksi veneiden hiekkapuhalluksen ja maalauksen. Hallin koko on 30 m x 8 m x 8 m. 

Alumiinioksidi

Alumiinioksidipuhallushuone on kooltaan 5 m x 4 m ja sen korkeus on 2,5 m. Alumiinioksidi on kierrätettävä materiaali, jota voidaan käyttää useita kertoja uudestaan ja se sopii hyvin ruostumattoman teräksen ja alumiinituotteiden karhennukseen ja puhdistukseen ennen muita pintakäsittelyjä.  

Garnetrae

Garnetraetta käytettäessä puhallushuoneeseen sopii kappaleet, joiden koko voi olla 13 m x 6 m x 6 m. Garnetrae on todella hienojakoinen ja kova puhallusrae, joka on alumiinioksidin tapaan kierrätettävä materiaali. Hienojakoisuuden vuoksi garnetraetta käytetään muun muassa muovipintojen puhallukseen, koska se ei riko herkkää pintaa. Garnetrae on erinomainen valinta, kun halutaan hienompaa puhallusjälkeä alumiinille tai teräkselle. 

Keraaminen rae

Keraaminen rae vastaa lasikuulapuhallusta ja sitä voidaan käyttää kappaleiden puhdistukseen ja antamaan tuotteille viimeistellyn ulkonäön ilman maalausta. Keraaminen rae soveltuu hyvin laikukkaiden pintojen tasaamiseen, kuten hitsaussaumojen värivirheiden korjaamiseen. Keraamista raetta käyttämällä saadaan tuotua hyvin materiaalin oma väri esiin. Keraamisella rakeella voidaan puhaltaa myös erilaisia säiliöitä, joiden ulkonäköä halutaan parantaa. 

Sinkopuhallus

Sinkopuhallusta käytetään teräspalkeille, kun kappaleelle haetaan parempaa hitsauspintaa ja hyvää pohjaa pintakäsittelyä varten. Sinkolinjalta tulleet teräspalkit on helpompi hitsata, kun ruoste on poistettu. Singon suuaukko on 0,6 × 0,3 m. Automaattisella sinkolinjallamme kappaleet laitetaan sinkoradalle, josta ne tulevat toisesta päästä valmiina ulos. 

 

Ota yhteyttä

10 + 15 =