Maalaus

 

 

Maalaus

Maalauksella kappaleille haetaan erilaisia ominaisuuksia, kuten korroosionkestävyyttä, pidempää elinkaarta ja parempaa ulkonäköä. Jotta onnistunut lopputulos saadaan aikaan, maalausta edeltää aina esikäsittely, kuten raepuhallus, kemiallinen käsittely, pesu tai hionta.  

 Jauhemaalaus

Jauhemaalaus on nopea, edullinen, laadukas ja ympäristöystävällinen tapa pintakäsitellä alumiinia ja terästä. 

Nopeus ja edullisuus kulkevat käsi kädessä. Jauhemaalauksessa kuivumista ei tarvitse odotella, vaan voimme tehdä saman päivän aikana sekä pohja- että pintamaalauksen, mikä on tietenkin kustannustehokasta. 

Jauhemaali on sähköstaattista, jonka varaus syntyy maalipistoolin tai -automaatin kautta. Maadoitetun maalauslinjaston ansiosta metalli vetää jauhemaalia puoleensa. Tällöin maali hakeutuu tasaisesti myös kappaleen kulmiin ja nurkkiin. Maalauksen jälkeen kappaleet uunitetaan, jolloin maalikerros sulaa ja verkottuu. Maali ei murru eikä lohkeile, sillä kemiallisen reaktion ansiosta syntyy kestävä kalvo, joka venyy. 

Sähkövaraus takaa sen, että jauhemaalauksessa syntyy vähemmän hukkaa kuin märkämaalauksessa. Keräämme jauhemaalin talteen ja käytämme sen uudestaan  näin ympäristökin kiittää! Jauhemaali ei sisällä liuottimia, joten siitä ei myöskään synny ympäristölle haitallisia liuotepäästöjä.  

Jauhemaalauslinjamme on automaattiratalinja, josta löytyy värinvaihtoautomatiikkaa. Käsiteltävien kappaleiden koko 4,6 ×1,7 ×1,2 m (kapeat tuotteet) ja 2,5 × 1,7 × 1,0 m leveät tuotteet. Maksimipaino on 115 kg / m. Lisäksi meillä on jauhemaalaus panosuuni, joka on kooltaan 7,2 x 2,2 x 2,8 m. Enimmäispaino kappaleille on 1500 kg. 

Jauhemaalauksella pystytään maalaamaan myös koneistettuja kappaleita, jolloin koneistettava osa suojataan korkeita lämpötiloja kestävillä suojilla.  

Tiesitkö, että olemme tehneet ympäristöystävällistä jauhemaalausta jo 1990-luvulta lähtien? 

Jauhemaalauksen avulla voidaan pintakäsitellä alumiinia ja terästä nopeasti, edullisesti, laadukkaasti sekä ympäristöystävällisesti.

Jauhemaali on sähköstaattista, jolloin jauhemainen maali varautuu kappaleeseen sähköisesti kiinni. Jauhemaalattu kappale uunitetaan, minkä jälkeen se on jäähdyttyään täysin valmis.

Sähkövarauksen ansiosta jauhemaalauksessa syntyy vähemmän hukkaa kuin märkämaalauksessa. Keräämme jauhemaalin myös talteen ja käytämme sen uudestaan – näin ympäristökin kiittää! Jauhemaali ei sisällä myöskään liuottimia, joten siitä ei myöskään synny ympäristölle haitallisia liuotepäästöjä.

Jauhemaalaus on kestävä ja laadukas tapa pintakäsitellä kappale. Jauhemaaleja löytyy valikoimastamme paljon eri värejä – kaikkiin tarpeisiin!

 Märkämaalaus

Märkämaalaus on pitkään käytetty ja tunnettu pintakäsittelymenetelmä, josta löytyy luotettuja standardisoituja järjestelmiä. Märkämaalauksella pystytään tekemään korroosionestoluokat täyttävää pintakäsittelyä, mitä muilla menetelmillä ei vielä saavuteta. Märkämaalauksella voidaan tehdä myös monikerroksista pintakäsittelyä. Esimerkiksi veneistä voidaan maalata vesirajan ylä- ja alapinta eri tavalla. Perinteinen menetelmä taipuu myös isojen kappaleiden pintakäsittelyyn ja se täyttää korkeampia rasitusluokkia. 

Käytämme nykyaikaisia laitteita ja maalaustilamme sopivat suurien kappaleiden käsittelyyn. Käytössämme on kolme erillistä maalaustilaa. Riippurata ja kuivausuuni mahdollistavat sarjojen nopean maalaamisen. Linjalle sopivat myös pienet erät. Enimmäispaino kappaleille on 750 kg / m. 

Kappaleen suojaamiseen meillä on olemassa erikoissuojia ja vakiosuojia, minkä lisäksi voimme myös teettää suojia toistuviin sarjoihin. 

Teemme myös palosuojamaalausta ja äänieritysmassausta.

Erillisessä maalaus/raepuhallushallissa voidaan maalata suuria rakenteita. Oviaukko 8×8 m. Pituus 30m

Maalauspalvelut saatavissa myös Varkauden toimipisteestämme.