Jauhemaalaus

Jauhemaalaus

Jauhemaalaus on nopea, edullinen, laadukas ja ympäristöystävällinen tapa pintakäsitellä alumiinia ja terästä.

Nopeus ja edullisuus kulkevat käsi kädessä. Jauhemaalauksessa kuivumista ei tarvitse odotella, vaan voimme tehdä saman päivän aikana sekä pohja- että pintamaalauksen, mikä on tietenkin kustannustehokasta.

Jauhemaali on sähköstaattista, jonka varaus syntyy maalipistoolin tai -automaatin kautta. Maadoitetun maalauslinjaston ansiosta metalli vetää jauhemaalia puoleensa. Tällöin maali hakeutuu tasaisesti myös kappaleen kulmiin ja nurkkiin. Maalauksen jälkeen kappaleet uunitetaan kaasu-uunissa, jolloin maalikerros sulaa ja verkottuu. Maali ei murru eikä lohkeile, sillä kemiallisen reaktion ansiosta syntyy kestävä kalvo, joka venyy.

Sähkövaraus takaa sen, että jauhemaalauksessa syntyy vähemmän hukkaa kuin märkämaalauksessa. Keräämme jauhemaalin talteen ja käytämme sen uudestaan – näin ympäristökin kiittää! Jauhemaali ei sisällä liuottimia, joten siitä ei myöskään synny ympäristölle haitallisia liuotepäästöjä.

Jauhemaalauslinjamme on automaattiratalinja, josta löytyy värinvaihtoautomatiikkaa. Käsiteltävien kappaleiden koko 4,6 ×1,7 ×1,2 m (kapeat tuotteet) ja 2,5 × 1,7 × 1,0 m leveät tuotteet. Maksimipaino on 115 kg / m.

Lisäksi meillä on jauhemaalauspanosuuni, joka on kooltaan 7,2 x 2,2 x 2,8 m. Enimmäispaino kappaleille on 1500 kg. Olemme tuplanneet vuonna 2023 panosjauhemaalauksen kapasiteetin, minkä ansiosta suurien ja painavienkin kappaleiden jauhemaalaus onnistuu meiltä entistäkin tehokkaammin ja nopeammin.

Jauhemaalauksella pystytään maalaamaan myös koneistettuja kappaleita, jolloin koneistettava osa suojataan korkeita lämpötiloja kestävillä suojilla, silikonisilla tulpilla ja kuumankestoteipeillä.

 

Ota yhteyttä

10 + 8 =