Pintakäsittely meriolosuhteisiin

Pintakäsittely meriolosuhteisiin

Meri luo aivan omat vaatimuksensa koneille, laitteille ja osille, joita käytetään olosuhteissa, joissa suola ja kosteus sekä vesimassojen voima ja liike jylläävät. Korroosiokestävyys on yksi tärkeimmistä asioista merioloissa toimiville koneille ja laitteille, mutta myös visuaalisuus halutaan ottaa usein huomioon. Nämä molemmat ovat erikoisosaamistamme ja pystymme huomioimaan sekä korroosiokestävyyden että visuaalisen näyttävyyden pintakäsittelyssämme. 

Tyypillisiä meriolosuhteiden kanssa tekemisissä olevia asiakkaitamme ovat veneitä valmistavat yritykset, joiden tuotteiden pintakäsittely onnistuu jauhemaalaus- ja märkämaalauslinjastossamme. Useat suomalaiset venevalmistajat ovat meille tuttuja ja monet Blaxarin pintakäsittelyssä käyneet tuotteet päätyvät eri puolille maailman meriä sekä muihin vaativiin olosuhteisiin.  

Sekä jauhemaalaus- että märkämaalauslinjastomme taipuvat hyvin niin pienten kuin suurten osien pintakäsittelyyn. Märkämaalauksessa meiltä löytyy kolme linjaa, joissa pystymme pintakäsittelemään maksimissaan 30 metrisiä kappaleita. Jauhemaalauksessa maksimimitta on 7 metriä. 

 

Alumiinin pintakäsittely

Merellisissä olosuhteissa yksi käytetyimmistä materiaaleista on alumiini, joka kestääkseen tarvitsee asianmukaisen pintakäsittelyn. Eihän alumiinia voi maalata? Tämän toteamuksen olemme kuulleet useammastakin suusta, mutta meillä Blaxarilla alumiinia on pintakäsitelty jo yli 20 vuoden ajan. 

Vuosien varrella olemme tehneet asiakkaittemme kanssa useita tutkimusprojekteja ja ratkoneet monia vaikeita pintakäsittelyn ongelmia, joita haastavat meriolosuhteet luovat.  

 

Teräksen pintakäsittely 

 

Olemme tutkineet teräksen ja ruostumattoman teräksen korroosiosuojausta, jota tarvitaan nimenomaan merellisissä olosuhteissa. Asiakkaittemme kanssa yhteistyössä tehdyissä tutkimuksissa olemme löytäneet kestäviä pinnoitusjärjestelmiä. Tuotanto- ja tuotekehitystutkimus ovatkin oleellinen osa toimintaamme. Testaamme eri pintakäsittelymenetelmiä, vertailemme saatuja tuloksia ja otamme parhaat pinnoitusmenetelmät käytäntöön, jonka jälkeen asiakkaamme pääsevät nauttimaan kehitystyön tuloksista. 

 

Asiakkaitamme:

Ota yhteyttä!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja.