Ennen maalausta

Yksi pintakäsittelyn tärkeimmistä vaiheista on kappaleen esikäsittely. Esikäsittelyn avulla varmistetaan, että kappaleen pintakäsittely onnistuu mahdollisimman hyvin – esikäsittely vaikuttaa mm. maalin tarttuvuuteen ja kestävyyteen. Esikäsittelytapoja ovat esimerkiksi erilaiset kemialliset käsittelyt sekä raepuhallukset.

Kun kappaleen esikäsittely on tehty oikein ja kappaleen pinta on valmisteltu maalausta varten, esimerkiksi puhdistettu ja karhennettu, myös maalauksen jälki on laadukasta ja pintakäsittelyn tulos kestävää. Esikäsittelyn avulla varmistetaan, että kappaleet täyttävät pintakäsittelyn jälkeen vaadittavat korroosioluokat. 

Tuotantoketjumme vaiheisiin ennen maalausta kuuluvat seuraavat vaiheet. 

Materiaalien tilaus

Hoidamme materiaalien tilauksen puolestanne. Meillä on käytössä kattava yhteistyöverkosto, joka mahdollistaa luontevan palvelukokonaisuuden. Tavaroiden ei tarvitse kulkea teidän kauttanne, vaan voimme tilata ne suoraa meille. 

Esivalmistelu – puhdistus, hionta, tasoitus ja pakkelointi

Jotta kappale voidaan maalata, on tuote esivalmisteltava huolellisesti. Esivalmistelu tarkoittaa tyypillisesti kappaleen puhdistusta ja tarkastusta, kappaleen pinnan hiontaa sekä kolojen ja epätasaisuuksien tasoitusta. Esivalmistelu voi sisältää myös kappaleiden maalaamista tai muuta käsittelyä, esimerkiksi raepuhallusta. 

Hyvän esivalmistelun ansiosta kappaleesta tulee entistä laadukkaampi ja seuraava työvaihe hoituu vaivattomasti – kun kappale on laadukas ja tasainen, pintakäsittelykin sujuu nopeasti. 

Suojaus

Jos kappaleesta halutaan käsitellä vain tietty osa, on muut alueet suojattava. Usein pintakäsiteltävissä kappaleissa on myös erilaisia kierteitä, joita ei haluta maalattavan – myös nämä osiot suojataan huolellisesti niihin sopivilla tulpilla.

Teemme esikäsittelyt aina ammattitaidolla ja laadukkailla välineillä – asiakkaana sinun ei tarvitse huolehtia, minkä kuntoinen kappale on ja kuinka siitä saadaan tietyt vaatimukset täyttävä, se on meidän työtämme! 

Teemme kappaleille vain vaadittavat käsittelyt eli emme ”ylikäsittele”, vaan tarkastamme jokaisen tuotteen yksilöllisesti ja hoidamme vain tarvittavat toimenpiteet, jotta vältymme ylimääräisiltä työvaiheilta. 

Lue lisää pintakäsittelytekniikoistamme sekä jälkeen maalauksen -vaiheistamme. Jos haluat kysyä lisää tai pyytää tarjouksen, otathan yhteyttä! 

Ota yhteyttä!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja.