Asiakastarina AB Hur Oy

 

Paineilmatekniikkaan perustuvien kuntoilulaitteiden valmistaja, suomalainen Ab HUR Oy on toiminut yhteistyössä Blaxar Oy:n kanssa liiketoimintansa alkuajoista lähtien. Vuonna 1989 perustettu HUR valmistaa kuntosali- ja kuntoutuslaitteet Kokkolassa ja yhteistyökumppaneita ja palveluita etsiessä, yritys haluaa suosia aina paikallisia. 

”Blaxar oli tuttu yritys jo toimitusjohtajamme, Mats Manderbackan isän, Håkanin yritystoiminnan ajoilta, joten palveluntarjoajan valinta oli helppoa”, kertoo HURin tehtaanjohtaja ja tuotannosta vastaava Markus Högnäs. 

Tarve Blaxarin palveluille syntyi, kun kuntosalilaitteille haettiin laadukasta pinnoittajaa ja jauhemaalaajaa. Jauhe- eli pulverimaalaus antaa kuntosalilaitteille erittäin kovan, kulutusta kestävän pinnan, joka on myös helppo pitää puhtaana. 

 

Jatkuvaa, joustavaa yhteistyötä

 

Jatkuvaan tuotekehitykseen ja -konseptointiin panostava HUR ei ole tuttu vain meillä kotimaassa – yritys vie tuotteitaan jopa yli 30 maahan. Kansainvälistyminen on kasvattanut yritystä valtavasti ja myös yhteistyökumppaneiden on täytynyt pysyä vauhdissa mukana. 

”Vuonna 2004 Japanin markkinamme räjähti. Normaalisti tilaukset sisälsivät noin 4 – 7 laitetta, yhtäkkiä alkoi tulla useamman sadan laitteen tilauksia. Blaxar on ollut erittäin joustava ja pystynyt vastaamaan tarpeisiimme myös kiireisimpinä aikoina”, Högnäs toteaa tyytyväisenä. 

Tilauskannasta riippuen laitteita voidaan maalata viikoittain satakin kappaletta. Tällä hetkellä Blaxarin maalaamoon lähetetään noin 30 – 50 kuntosalilaitetta viikoittain. 

”Meillä on hyvin toimiva, jatkuva yhteistyö Blaxarin kanssa ja laitteita lähetetään heille maalattavaksi tälläkin hetkellä kaksi kuormaa viikossa. Päivittäin ollaan Blaxarin kanssa yhteydessä”, Högnäs lisää. 

 

Paikallista laatutyötä

 

Paikallisten palveluiden lisäksi HUR suosii myös laatua. Kilpailu, etenkin kansainvälisillä markkinoilla, on kovaa ja kuntosalilaitteiden on oltava myös tarkasti viimeisteltyjä. Blaxarin kohdalla myös laatuvaatimukset täyttyvät. 

”Laatu on ollut ehdottomasti yksi suuri tekijä Blaxarin valinnassa – olemme erittäin tyytyväisiä työnjälkeen”, Högnäs toteaa ja jatkaa: 

”Voin suositella Blaxaria myös muille. Blaxar on helposti lähestyttävä yritys ja heiltä löytyy ratkaisuja moniin ongelmiin – oli kyse sitten pinnoituksesta tai muustakin tarpeesta.”